Eram de mult timp angajată în lupta cu kilogramele, la început nu foarte multe. După câteva serii yo-yo, s-au adunat destule în plus (~15). Am venit la Revvolution când am acceptat, în sfârșit, că singură nu îmi iese treaba, spașită, după o ieșire la munte, când kilogramele m-au tot tras în jos în loc să mă bucur pe deplin de un traseu frumos.

Programul Revvolution mi-a fost recomandat de o prietenă bună care începuse de 2-3 luni și avea rezultate.

Am crezut-o fără să pun un milion de întrebări, pentru că și ea avea câțiva ani de luptă în spate. Dacă la ea a mers, sigur urma să reușesc și eu.

Targetul meu inițial era doar să văd cum se mișcă acul cântarului în jos.

Nu mi-am fixat o cifră anume. Știam doar că trebuia să fac CEVA. Am plecat de la 65,6 la prima evaluare Tanita (la o înălțime de 162 cm / 43 de ani). Greutatea ideală a fost mereu între 50-55 kg, pe care nu o mai atinsesem de 10 ani, de la nașterea copilului. Ulterior am tot oscilat între 57-60. După un alt an de stres mai accentuat am mai colectat încă 5 kg.

În prima lună de program Revvolution (ediție specială de Crăciun) am mers la 13 din 14 antrenamente. Pentru mine sportul nu fusese niciodată nici măcar un punct de interes, mereu m-am simțit incapabilă de mișcare. Probabil pentru că încercasem doar genul de activitate sportivă care nu mi se potrivea. Antrenamentele GROW mi s-au părut grele doar în primele zile, după care am început să le simt lipsa în intervalele de pauză.

Cu meniul în prima lună a fost nu foarte ușor din cauza sărbătorilor și tentațiilor, dar am trecut binișor prin această perioadă—datorită sportului nu am mai simțit nevoia de atât de multă mâncare. Scăderea a fost mică, -1.5 kg, dar targetul a fost atins: acul s-a mișcat!

A doua lună a fost pe culmea unui val. Totul mi-a venit mănușă: antrenamente, meniu modificat după sesiunile de discuții cu nutriționistul, care s-a adaptat și la restricțiile impuse de problemele mele digestive. Scăderea -4 kg, iar rezultatul după două luni, -5.6 (60kg). Tonus cu mult mai bun, optimism, energie, dorință de a continua.

A urmat o lună de concediu în care… în pofida eforturilor mele de menținere, dacă nu de continuare a progresului, 4 kg au revenit. Iar la finele concediului a intervenit pandemia, izolarea la domiciliu, și încă o lună de pauză. Din fericire, în luna acasă mi-am controlat alimentația mai bine și, cu ceva mișcare indoors, am revenit la 60 kg.

Următoarele 3 luni au însemnat Revvolution Online, antrenamente frumoase, meniu împrospătat în fiecare lună și încă o scădere de 4 kg până la 56 kg.

Partea cea mai frumoasă este aceea că prin intermediul abordării Revvolution – din mai multe unghiuri – organismul și-a schimbat multe variabile, nu mai apar pofte de necontrolat, preferințele merg mai mult spre alimente simple și mai hrănitoare, calmante, iar noile obiceiuri sunt mai ușor de păstrat, pentru că în șase luni mi-am format un alt stil de viață.

Planul alimentar este ușor de urmat și datorită cotiturilor pe care îți permite să le faci (listele cu înlocuiri și jurnalul de abateri). Nu e chiar atât de strict încât să te lase fără creativitate în bucătărie și nici nu trebuie să renunți definitiv la felurile preferate.

 

Antrenamentele au fost cireașa de pe tort. Chiar mă gândeam că mi-aș fi dorit să găsesc pe cineva care să mă facă să mă îndrăgostesc de sport și de mișcare (iar dacă se putea și fără (mult) cardio, cu atât mai bine).

Tot ce încercasem până atunci nu era din liga neîndemânaticilor. La GROW începi cu ABC-ul, nu e mare filosofie, iar seminarele de biomecanică lămuresc orice mistere. Trecerea de la un nivel la altul se face progresiv, când simți că poți mai mult. Iar antrenorii și calitatea lor umană sunt de nota 25!!! Faptul că sunt doi instructori per antrenament, că se tot schimbă în fiecare zi, că au personalități și stiluri diferite, că sunt comunicativi, prietenoși, că te susțin, că îți arată că le pasă, îți dau un plus de încredere și un sentiment de bine. Iar grupul îți arată că nu ești singur pe drum, că ești parte a unei comunități cu același scop.

 

Am participat la toate sesiunile de coaching, consultanță, recuperări cel puțin o dată și am avut astfel ocazia să pun întrebări și să nu mă mai macin de una singură. Prin aceste sesiuni ieși din norul de ceață, dacă există, care nu-ți permite să fii consecvent. Când înțelegi ce piedici întâmpini tu personal, aproape că le-ai și depășit. Recuperările de sâmbătă sunt un mare bonus.

 

Îmi doresc să mă mențin la o greutate ok și să o țin tot așa cu mișcarea pentru că starea de bine general este super!

După concediu și la începutul pandemiei am avut câteva momente dificile, numai că îmi părea rău după tot efortul făcut până atunci și tare n-aș fi vrut să mai zic, ÎNCĂ O DATĂ, „iar n-am reușit…”

 

La Revvolution e un vibe foarte bun și cred că cel mai mult mi-au plăcut oamenii.

 

Am învățat să îmi cunosc mult mai bine sistemul digestiv, ce îi convine, ce nu, și să îi dau motorina corectă 😊 Mănânc ca să îi placă lui și să funcționeze bine ca să mă pot bucura de tot restul pe care mi-l oferă viața. Iar de când fac asta, e și el mai prietenos cu mine și nu se mai supără dacă îmi fac și eu câte o poftă „veche” din când în când.

Pentru toți cei care se gândesc să facă o schimbare în viața lor:

Pur și simplu nu o să vă pară rău, atâta timp cât faceți tot ce puteți, cât mai aliniat cu principiile programului și printr-o comunicare deschisă cu toată echipa. Eu cred că am întrebat toate prostiile 😊 E imposibil să nu reușiți dacă vă doriți asta suficient de tare!!!