Mă gândeam de ceva vreme că ar fi timpul să schimb ceva în privința stilului meu de viață. Eram din ce în ce mai nemulțumit de faptul că tot luam în greutate, forma mea fizică se deteriora vizibil, iar starea generală și tonusul meu erau ale unui om mult mai în vârstă decât mine. Așa că am început să mă informez despre opțiunile disponibile în acest sens. Câțiva prieteni de pe Facebook tot dădeau like și share paginii Revvolution, și așa am aflat despre program.
Mi s-a părut foarte atractiv conceptul de program oferit de Revvolution – nutriție, sport, seminarii, consiliere, toate într-un singur loc. Mi s-au potrivit locația și variantele de antrenamente. Am găsit abordarea ca fiind studiată, științifică și onestă – “noi te putem ajuta, dar în primul rând trebuie să vrei tu”. Într-un cuvânt, am considerat că e o propunere serioasă – și chiar așa s-a dovedit a fi.
M-am înscris în program sperând că mă va ajuta să dau jos măcar câteva kg (5-6 ar fi fost ok, la 10 nici nu visam), și că mă va readuce la un nivel al formei fizice un pic mai bun. Măcar să pot respira normal în timp ce îmi leg șireturile – era un obiectiv destul de ambițios pentru mine…
Și am început: plan de nutriție, două antrenamente pe săptămână la Grow (= “boboci” – adică “ia-o încet, să nu îți verși plămânii pe jos”). Am început cu o săptămână înainte de Crăciun, cu jumările în frigider și cozonacul pe masă. Mi-am zis că dacă reușesc atunci, voi reuși oricând.
Cu antrenamentele nu mi-a fost ușor, la început; dar am tras cu sârg. Cu planul de masă în schimb m-am împrietenit imediat: diversificat, gustos, nou, incitant. Am început să fac cumpărături vizitând cu totul alte raioane din supermarket… și mi-a plăcut. Am început să gătesc mai mult, mai des și complet altfel decât înainte. Nu am simțit că mi-e foame niciodată. Un detaliu important: nu am interpretat niciodată planul nutrițional din perspectiva “asta, asta și asta NU AI VOIE”; am făcut exact invers – ce scria acolo, exact aia mâncam. Și nimic altceva. A fost mult mai simplu așa.
După primele 3 ediții, adica 12 săptamâni, am ajuns la 81 kg. Cu 12 kg mai puțin decât la start. Din care -14 grăsime și +2 masă musculară … not bad.
Efortul financiar de a plăti abonamentul Revvolution a fost mic. Efortul financiar de a-mi schimba toată garderoba … a fost semnificativ. Dar cât de reconfortant!!!… “Who’s buying slim fit shirts now, baby?”
Între timp mi-am dat seama că devin dependent nu doar de noile mele obiceiuri alimentare, ci și de antrenamente. Am trecut la nivelul următor, More, și la 3 antrenamente pe săptămână. Și n-am lipsit, în 7 ediții, decât la unul (1). Pentru că nu poți lipsi: sunt interesante, variate, nu te plictisești … plus că instructorii sunt super faini, iar energia lor e fantastică. Comunitatea Revvolution de pe Facebook, cu schimburile de antrenamente disponibile atunci când nu poți veni, cu civilitatea și decența date de oamenii educați care o compun… e fabuloasă.
Cea mai importantă sursă de confort pe care o am în acest moment, este senzația de control total asupra comportamentului meu alimentar și asupra parametrilor mei fizici. Am pornit de la peste 93 kg, în urmă cu 6 luni; acum am 77 kg, stabil la acest nivel de aproximativ 2 luni; continui să respect principiile nutriționale învățate la Revvolution care deja mi-au devenit obicei, dar îmi permit din când în când și câte un “răsfăț” culinar. Somnul este infinit mai bun, la fel și tonusul general.
Pe toți prietenii, cunoscuții, colegii de birou i-am copleșit cu informații despre aceasta “revoluție” personală și i-am îndemnat să și-o caute pe a lor. Pe toți aceia care simt că există o versiune mai bună a lor, pe care încă o caută, i-aș încuraja fără ezitare să încerce Revvolution. În mod cert ar avea o revelație. Eu știu că am avut-o.